08 April 2009

mimpi. yang. aku. ase. pelik.

ntah. tetibe aku mimpi pelik. mimpinye bertemakan "majlis perpisahan buat bdak2 KP Form 5". tapi an, suasana sekolah tuh, dlm mimpi aku, suasana skolah rendah aku, SKM. pelik larh. agy satu, kawan kawan aku dalam mimpi tuh, bukan kawan kawan KP aku, sebaliknye, kawan kawan Asma. haih! cegu cegu plak cegu cegu KP. ta ke pelik? aih.MySpace

mimpi die start mcm neyh. ari tuh merupakan ari terakhir kami(budak2 KP) kt maktab. jadi, kami semua kelam kabut, nak buat majlis perpisahan agy lar. nak kemas bilik agy. baju baju, buku buku kt kelas agy. jadi, suasana mmg agak kelam kabut lah. jadik.lepas abes ja paper akaun yang merupakan paper last, aku pown pergi bilik guru. jmpak ngan teacher wani. cegu bio dlu. jadi beliau tny aku, " sufi, kamu tolong teacher kejap. tolong amek bnde merah merah kat junior kamu ". nie sebab aku ase pelik, ade plak junior ta balek agy tyme kami exam. pelik2. sanggup plak junior tuh tggu smpai kami abeh exam. baik plak junior junior aku neyh.MySpace

then, aku nak msuk la klas sbb nak amek buku buku. masuk masuk je klas, tetibe ade pak Hassan ngan pacik aku yg duk kt key ell tuh. tetibe jer! sejak ble pacik aku jdik cegu pj neyh? aih! pas2, cegu Hassan ngan pacik aku neyh gado gado depan kawan kawan aku. gado pasal subjek pj. pelik aku. pas2, aku ngan kawan kawan aku kene marah sbb masuk klas lambat. aih?! bkn ke tyme neyh kami exam. bkn sexam biasa, SPM la! aih! mmg pelik aku ase. bkn ke tyme tyme mcm neyh sepatutnye ada preparation tuk smbut majlis perpisahan? mcm mne lak cegu Hassan ngan pacik aku leyh ade dlm klas lak? n masa tuh an, kawan kawan aku sume staring kat aku. ape kes ha? pelik aku. MySpace

then, aku ngan slumbernya p amek buku buku aku yang berlambak dalam loker (sepatutnye, ta buleyh letak bku dlm klas, sbb klas tuh akan digunakan sbg dewan exam). banyak lak tuh buku buku aku. buku add math la, chemistry la. aih! then, aku turun dr kelas . pelik la. sepatutnya kelas form 5 sume kt bwh. mcm mne lak buleyh ade klas form 5 kt atas? oit ! pelik bebenor ase. tapi, aku wat tataw jerk. trus pegi bilik. then, aku pown pegi la klas balek sebab ada agy buku aku kt klas. tetibe macik cleaner cakap, dye da amek sume buku students n letak dalam beg plastik sampah yang wana itam. yang besaq tuh! MySpace

aku pown ngan tetibenye, naik hangin kat macik cleaner itu. lalu aku pown jerkah kt dye " oit macik! taw ta buku buku tuh semuanya mahal. senang senang jerk macik buh dalam plastik beg sampah tuh!" huhrh~ merah padam muke si macik cleaner tuh. aku mmg "hot" masa tuh. mmg geram. ade ke buh buku buku students dalam plastik sampah. aih! sebal aku. then, aku nampak muke macik tuh berubah jd monster. mak oii! gle la. cuak kowt. aih! MySpace

tetibe, mak aku kejut. "kak kak, bangun la. solat subuh. da pkul 6.30 neyh! "

"yala2..yun nak bangun la neyh.." aku mnjawab ngan penoh prasaan mlas. hak3! ish. ta ikhlas tul. tp, bagus gak mak aku kejut, sbb tatowt tgk muke macik cleaner tuh berubah jadik monster. eiiiiii.. seram!MySpace

p\s - len kali nk ttow, basuh kaki k. bace 3 qul and ayat kursi. hak! smoga mmp indah indah..



6 comments:

keramatKL said...

mende sufi,
dh la kalerful,
cerite meraban,
de plak katon2,
bikin sel2 otak shah kusut r...

s. u. f. i. said...

hak!

bkn suruh shah bace pown.

ade sufi tulis kat situ " shah, bace post sufi!"

wakaa!

u loser!

cekadak said...

haha...mpi gak ea dik??
haha....aih!!
mpi mmg r..mletihkan..cm mpi akak..haha

s. u. f. i. said...

haha!

mmp tuh sngt pelik n aneh!

mr wacky wady said...

tah ape 2 la anda ni
mimpi nk pasal skola je
cuba la mimpikan kawen ngan yossie ke
ape ke
kan best

s. u. f. i. said...

yossie??

dia sudah kawen.

haha!!

shaya bkn perampas suami org kay!

haha!

:))