17 April 2009

coolim. tragedy.


ignore this pitcha~~~~


hoho! salam smuanya. lama ta tulis blog an. hoho~ bes la ari tuh, selasa lepas, aku pegi la kulim. salah satu bandar yang aku ta pnah p n klu p msti sesat. mmg btul jangkaan aku, aku pegi and sesat selama sejam! pusing pusing jalan yang sama kowt! ish! saket aty. dlm ati duk saket aty la sbb ssh nya nk jmpak umah jaja! opss! lupa lak. tujuan aku p kulim neyh sbnarnya nak p Karnival Pendidikan MARA di Dewan Millenium kat Kepala Batas. then, nak lepak lepak la dlu kat umah Jaja.


idk what is this.. conpius!!~

mmg bes! dlm kul 8.40 mlm, jmpak la umah jaja. dekat ja ngan pekan! bes kowt. haha! dekat sngt~ so, pagi berikutnya, bgn kul 5 (cewah!!). aku rasa tuh la plg awai yang aku pnah bgn sejak semenjak cuti neyh. haha! then, ujan lebat sngt! sejukkkkkkkkkkkk! nak mndi pown mcm ragu ragu sket. haha! nyaris ta dpt pegi sbb sungai blkang umah jaja naek. takowt banjir! mula mula, agak sdey la.

sbb aku mai kulim just sbb nak p karnival tuh! klu ta dpt pegi, rugi asanya! haha~ pergghh! tapi, ujan mulai renyai. alhamdulillah. praise to God. DIA mendengar doa aku n jaja. then, bersiap la. mcm apa agy. ayu! haha! pegi la karnival! bes sngt! ramai. bdak plkn, bdak ikbn, bdk mrsm. pndek kata, ramai la! tapi, bdak skola la plg ramai! tension gak~ sesak kowt!!!!!!!!!!!!! uih` berebut aku. antara booth yang smpat singgah tuh Kolej Shahputra, UniKL, MSU, Kolej Unity, Monash University. n byk lagi la.

most of them tuh IPTS yang ada loan MARA. if dpt excel, i mean 3.5 above, free jala blajo. dpt duwet poket lak! bes la mcm tuh~ no need to mntak mntak sama parents agy! hohoooo~ tapi, ntah. aku mcm ragu ragu sket ngan IPTS. yang aku yaken sket, UniKL la. hehe. bes sngt~ so, aku da ada ilmu sket. cewah! haha! agak lama la kat situ. ada mcm mcm kolej, universiti. jmpak ngan lisa. hoho~ mcm mcm pakaian seragam aku nampak. ijau la, kuning la. uih~ haha~ aku smpai agak awal n antara yang terawal la. haha! semangat!!!~

hoho~ bila balek, singgah kat kdai dekat dekat situ. aku mkn bihun sup! sedap!! tapi, ramai gila~ haha! kedai kecik ja pown. tapi, org ramai. ujan renyai renyai lak! abeh basah. tapi, sket ja pown. melebey melebey lak aku neyh. abes mkn, nak chow da. slmat tggal penang! ohho~ then, abah jaja bwk kami balek ikowt jalan yang agak jauh. bes` dpt tgk pemandangan indah. haha! agak indah la` best sngt~ layan lagu dlu. haha!~


opss!! apa tuh JAJA??~


smpai umah, tetiba wan jaja tny, "jaja, interview mcm mna? ssh ta?" mmg aku expect ada walk in interview, tapi tada pown! hehe. jaja pown jwbla " tada la wan. ada isi isi borang ja ". "owh. wan baru nak tny, ssh ta interview tuh." aku senyum jala. wan dia sporting. bes~ msa nak balek, dia kasi rm5. wohoo~ dia ckp, p la lepak kdai kopi. haha! mmg besh la! thanx wan!! nnt sufi mai lagy. haha! :)MySpace

waktu ptg, dlm kul 3.30 tuh, aku kuar la pkn ngan jaja. ingat nak jmpa twins, tapi depa ada keja. it's ok! haha! then, jalan jalan round kulim. bes, pnat! jalan mcm org gila. haha!~ duk gelak gelak mcm pa lagi. haha~ then, tetiba kulim tada lektrik! haha! rancangnya nak pekena pizza, tapi ttup! haha~ then, p kfc jala. tue pown pnas gilaMySpace~ mmg ta mkn kat situ. bawak balek jala. sblom tuh singgah kat honey bakery. bli kek~ kecik ja. tapi bes sngt! haha! kul 6 ptg, p psr mlm lak. mmg makan jala keja aku tyme tuh~ wakaka` badan naek da. mcm belon lak aku rasa~


nie gelas kedua yang JAJA menom!` haha!~ :)


mlmnya, aku ttow awal. pnattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt! sngt sngt! aih~ then, terjaga sbb jaja suroh aku habehkan smua mknan yang ada~ huh~ sian aku weyhhhhhhhhhh! haha! tada mknan pown ssh, ada mknan belambak pown ssh. haha! manusia! manusia! then, aku apply unikl. asalnya, mmg da apply, tapi mcm ta bayar lagi kat CIMB Bank. then,. apply la. nak print, tgk tgk ink habeh! aihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~ pnat ja aku. haha! mlm tuh, tabley nak tdoq. wat la plan nk jmpak da twins. tapi, jaja call faza, kwn lama dia, ajak join skali. hehe. kasi ilang kekok. then, aku call refe, suro dia amek faza kat Petronas. haha~ pdhal, twins ngan faza bkn knai pown. ta pnah knai. tapi ok jela. thanx refe ~MySpace


mari mkn~ nyum nyum!~ :))

mlm tuh, kami bercerita la mngenai impian n cita cita kami yang tulus tuh! nak taw jaja nak jadik apa? Gabenor Bank Negara!! haha!! gelak terbahak bahak aku mlm tuh. smpai pnat!!! haha!!~nak sign duwet. aih, klu la btoi, nampak gayanya aku pkai duwet yang ada sign jaja~ msti dia sign jaja cute` ceh!!~ lawaknya, nak jadi ADUN la. menteri la. nak jadi puteri UMNO la. mcm mcm la jaja neyh~ pnat aku lyn. then, aku pown terlelap. krohhhhhhhhhhhhhhhhh~


sengal sengal~~


pagi tuh, bgn kul 6 kowt. bgn tuh bkn nak p solat dlu, p sembang sembang dlu. ahaha! then dlm kul 6.30, p la solat. dlm keadaan mengantok sngt!! haha! aku smbung perjalanan tdurku smpai kul 10. gila! mmg ngantok + letih kowt. then, baru ku sedar, aku da agak lewat. rancangnya, kul 9 nak bgn. tup tup bgn kul 10. wakaka! kul 11 nak jmpak ngan twins. then, aku mandi n mkn sket. abah jaja msak bengkang ubi kowt. sedappppppppppppppp~ tapi, kebetulan aku saket perot pagi tuh.! jadiknya, ta mkn byk la!~


kul 10.45, aku ngan jaja da kuar umah. jln kaki smbil duk gelak gelak cam org sewel. haha! tetiba refe call. hampeh la bdak neyh! " hello. u, kami ta jadik p~"... aku dengaq ja, mcm nak kasi flying kick ja kat de twins. saketnya aty tyme tuh. haha! lwaknya.~ mmg kaki kelentong ar~ haha! aku pown jln jln smpai kfc. dlm perjalanan tuh, terjadilah kejadian calling calling sbb twins kna p amek faza, tapi ta jmpak. haha!~ lawaknya, then, aku smpai kfc baru depa jmpak faza. aihhhhhhhhhh~ letih tul!~

kami pown jmpa n mkn mkn sambil sembang sembang. tapi, aku mcm blurr sket la nak smbang apa. so, aku gelak jala. haha! jaja yang sembang lebey lebey. maklumlah, ni 1st tyme jmpak. we met via fs. hoho~ bes kowt. then, refe bwk p cc. aku actually nak p cc sbb nak print yang UniKL tuh ja. haha! then, rasa refe nya driving~ gila maut. tatowt aku. bwk laju.~ aihhhhhhhhh~ mmg la bdak neyh~ dlm kul 12 lbey cam tuh, kami pown beransur pulang. refe antaq kami kat blkng pejabat pos. then, jln kaki balek cam org gila. haha! duk gelak gelak.~ smpai umah, lunch plak. sedapnya abah jaja msak!!!!!!!!!!!!!!!! :)


going to cc~ :))

then, kami on9 balek. tgk la mespace. sbb nak upload gambo gambo. hoho~ bes sngt~ smntara tggu parents aku smpai, baca la majalah remaja n remix dlu. bes gak. smbil denga denga radio. layanzzzzzzzzzzzzz~ abah aku smpai kul 5. then, sembang dulu ngan parents jaja. apa yang disembangkan, ntahla! lama gak. 2 jam~ aku berangkat pulang tggalkan kulim dlm kul 7.30 mcm tuh la. ohho~~~~ smpai umah dlm kul 9.30. singgah dlu kat psr mlm. smpai umah, relaks, mandi n mkn. then, sleeppppppppppppppppppppppppppppppppppppp~



keadaan kek sblom dilunaskan dlm perot!!~


faza faza~



libra in the KFC~~~~~ kami geng libra!~


da twins.~~

slmat tggal kulim~~~~~ bye bye!~ :)MySpace

p\s - to refe, fze, faza, n jaja. thanx lots! nnt jmpak agy k! :) aku baru tingat. masa kat booth Monash University, ada org kata JAJA MAK AKU!~ haha!! nampak sngt JAJA neyh tututttt~ haha! love u all guys!MySpaceMySpace~

3 comments:

jajanuur said...

sufiiiiiiiiiiii
thanx 4 dat blogggggggg
weeweeeee
aku rndu ssaaat tuh
rndu sumanya

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
yg monash tu dya lwak j
air nyok tue ak tlong ordr kt sufi


cayunk sufi
cayunk sgatttt

jajanuur said...

SUFIIIIIIIIIIIIII


RINDU ANG
MAI LA KULIM LGG

KTA AMBUSH UMAH TWINZZ
RSTORAN DEPA POWNN

MKAN FREE
WEEWEEEEET


WEEEWEEETT

s. u. f. i. said...

haha!!

nak ambush umah twins??

buleyh buleyh!!

kita p tdoq skali!

feze ajak tdoq!

wakakakaka!!

kita p ambush umah ngan restoran!!

haha!

:))